Gyllene popbjörnar


Gold-Bears

”Are You Falling In Love?” (Slumberland Records/Border)

PPPP

Den här typen av till synes småslarvigt spelade fuzzad crashpop sitter i ryggmärgen. Den här amerikanska fyran har naturligtvis många liknande bröder och systrar i det förflutna som korsat punk med janglepop och indiestök och kryddat med en stor näve noise.

Me G.B. Har också den fina vanan att rama in de flesta av de 11 spåren med oemotståndliga melodier, vilket gör att de även 2011 sticker ut ur mängden och blir svåra att inte ta till sitt hjärta tämligen omedelbart.

11 låtar på 33 minuter innebär att den kortaste ”In This City, I'm Invincible” klockar in på 1.24 och den längsta, psykedeliskt doppade ”Yeah, Tonight”, på 5.20. Däremellan ryms en flock graciöst färgade poplåtar med skimrande melodier.

”Record Store”, ”All Those Years, med sin ba-ba-ba-ba refräng, ”East Station Attendant”, ”Totally Called It”, ”Besides You”, ”Tally” och ”Xmas Song”, det är bara att välja och vraka.

Det småbedrövliga omslaget (är det årets mest amatörmässiga, eller är det medvetet lo-fi?) ljuger för här ryms en fin popskatt.

Liknande artister: Allt som skramlar och skimrar i punk, janglepop och indie.

Björn Bostrand


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0