Dagens fråga 5/6

Nej, det är inte Michael Jacksons kusin på bilden. Men visst är han jävligt snygg! Den 30 maj fyllde han 50 och jag undrar om han någonsin kommer att få veta att hans debutplatta är föremål för popgeniernas dagliga bloggfråga.

Dagens fråga, ja den handlar om den här killen, som i musikvärlden var en one-hit-wonder. Och som Dagens fråga sluggar den här in sig i allra högsta svårighetsgraden, precis som artistens lp-debut är svår att finna i secondhandbutikerna.

Den sommaren 1976 hade kompisen Håkan köpt en finfin utrangerad orange Televerks-Duett, men hade inget körkort. För mig var det tvärtom. Jag hade ingen bil, men lappen hade jag. Vi bestämde oss för att slänga ut stolarna i baksätet, köpa en madrass och dra söderut.

Några dagar senare parkerade vi tidigt en morgon på Gamla Brogatan utanför Wolfie´s Recordstore och vaknade några timmar senare av lapplisan som genast rev p-boten då hon hörde att vi kom norrifrån (hon var själv från Pajala).

Efter att vi flyttat kärran till bättre plats botaniserade vi under dagen bland huvudstadens skivbutiker. Håkan som var en av mellannorrlands hetaste DJ´s, gjorde sig totalpank och lycklig. Jag var själv inte lika stadd vid kassa, men fann bland annat det här guldkornet, som dagens fråga handlar om.

Plattan heter ”Young and in love” som är en koppling till det spår som avslutar sida ett på vinylen: ”When you´re young and in love”. Spåren dessförinnan  är den otroligt läckra ”Extra, extra, (read all about it)” som The Jaynetts långt tidigare hade en hit med, ”Love is like an itching in my heart” (yepp, The Supremes hit) och inleds med ”Higher and higher”…jodå, samma låt som Jackie Wilson fick en listetta med i USA sensommaren 1967.

Nej, jag vill inte veta vad killen heter som gjorde den här plattan 1975. Du ser honom på bilden ovan...han heter Ralph Carter och gav tio år senare ut ett sista album, ”Get it right”. Ralphs stora musikaliska karriär var i andra sammanhang med kronan på verket i musikalen ”Raisin”.

Men vem var killen som skrev det fantastiska avslutande spåret på vinylens sida ett: ”When you´re young and in love”…?

Här är svaret med ett spår från artistens mest kända platta.

/Teknikchefen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0