Glömda skottar väcks till liv

Los Angelestrion Foster The people var av utsago en av höjdarna på Hultsfred och popgenibloggen har förstås redan uppmärksammat nya singeln ”Helena Beat”. Det ska bli kul att se om gruppen lyckas hålla ribban uppe med sin käckt dansanta electropop. För mig är det ett eko från ett av 90-talets mest talangfulla popband med vurm för dansanta beats – skotska BIS – som för övrigt också var en triosättning bestående av Steven Clark (Sci-fi Steven), John Clark (John Disco), och Amanda MacKinnon (Manda Rin). Gruppnamnet är för övrigt initalerna på The The´s låt "Black Iron Skyline"…vad jag vet har bloggen aldrig avhandlat Matt Johnson…det finns all anledning för bloggen att återkomma till denne man.
Gillar du Foster The people ska du absolut kolla upp BIS, vars musik är lite mer utmanande dansant och underfundig. Skottarna var/är mer oblygt utforskande och svåra, men samtidigt så mycket mer spännande att ta del av. Singeln ”Eurodisco” gav det största avtrycket på hitlistorna, de tre plattorna The New Transistor Heroes, Social Dancing och Return To Central var annars mycket ojämna, där ett fåtal klockrena singelspår berättade om att här fanns en enorm potential.

”Detour” från andra plattan Social dancing berättar om hur trion strävade mot att bredda sitt musikaliska spektra, och fick uppmärksamhet i främst Japan men också på amerikanska radiostationer.

Foster the people ska enligt de som såg spelningen på Hultsfred ha varit något helt annat än på platta, och det är samma sak med den glädjesmittande liveakten BIS som jag hann se vid ett oförglömligt tillfälle.
/T.C

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0