Vinylkällaren 13


The Pop

”Go!” (Arista) 1979

Har man den här i vinylsamlingen så verkar det som att man kan få ett och annat popfreak att sucka tungt av begär.

Ett hett eftertraktat vax på ebay och andra siter som saluför den här sortens platta nostalgin, och man fattar snabbt varför när den snurrar på skivtallriken.

The Pop startade som en trio i mitten på 70-talet med Roger Prescott, gitarr & sång, David Swanson, bas & sång, och David Robinson, som just hade hoppat av The Modern Lovers, på trummor.

Under inspelningarna av sitt först självbetitlade album 1977 så plussade man på bandet med Tim Henderson, som tog över basen medan Swanson axlade sin 12 strängade Rickenbacker och Prescott fick fokusera på sin lätt bångstyriga lead gitarr.

Tim McGovern blev ny trummis och The Pop var redo för kort men bedårande albumhistorik.

New wave, punk ock rock i DIY form möttes på debuten med samma namn som bandet. När det var dags för andra och tyvärr sista albumet ”Go!” så hade man spetsat till det med ett par rejäla nypor powerpop och i skymundan skapat ett riktigt ess i janglerock skolan.

Earle Mankey, som lirade med bröderna Mael i tidiga Sparks, producerade excellent och slutresultatet glänser tidlöst.

”Go!” innehåller tio låtar skrivna av i huvudsak Prescott & Swanson, med ett par instick av McGovern.

Inte ett spår av The Pop på Spotify. Men jag hittade en par ”tubevideos” med spår från albumet som berättar lite om den här i det stora hela ignorerade skatten.

/Björn


Kommentarer
Postat av: Hans Schönning

"GO" och speciellt "Waiting For The Night" är en liten pärla. Jag trodde jag var ensam om att ha sparat "Pop-lexikonet".

2011-01-04 @ 08:54:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0