Charlie Louvin R.I.P.

I morse avled Charlie Louvin som en följd av cancer. Han skulle ha fyllt 84 år i år.
I år är det också hela 48 år sedan The Louvin Brothers splittrades. Och två år senare 1965 avled Ira i en bilolycka. Charlie levde vidare och hade en egen både hyllad och uppmärksammad egen karriär. Han var givetvis invald i Country Hall Of Fame.
Men alla visste ändå att The Louvin Brothers var något utöver det vanliga. Nedan kan vi lyssna på vad många anser är den bästa duett som har spelats in i countrymusiken - och countryhistorien är som alla vet full av duetter.
Bröderna hette inte ens Louvin. I efternamn hette de Loudermilk och de var kusiner till John D. Loudermilk.
The Louvin Brothers var bäst inom den genre av country som kallas "Close Harmony". Deras sätt att sjunga blev viktigt för Byrds och inte minst för Gram Parsons och Emmylou Harris.
I början var The Louvin Brothers mer inne på gospel och religiösa sånger. Men Ira levde ett liv fullt av alkohol och våld. Han var gift många gånger och hans tredje fru sköt honom tre gånger för att undkomma honom. När han dog påkörd av en rattfyllerist var han efterlyst. Och brödernas LP "Satan Is Real" från 1960 är en klassiker inte mins på grund av sitt omslag.
På 2000-talet har Charlie Louvin sjungit tillsammans med bland andra folk från Wilco, Bright Eyes och med Elvis Costello och George Jones.
/cbj

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0