Vinylkällaren 19


Pearl Harbour & The Explosions

Don't Follow Me, I'm Lost Too (WB) 1980

En omtumlande brygd av rockabilly, new wave och psychobilly som fortfarande känns ruggigt rätt.

Jag är bombsäker på att Popgeniälsklingen Imelda May älskar den här plattan, och skulle hon mot all förmodan inte ha hört den så är hon från och med nu underrättad.

Men hon kanske inte läser popgenibloggen?

Hur som helst så är återseendet med de 13 spåren som att ta med sig May i den ofta efterlängtade tidsmaskinen och sätta henne framför kompande The Explosions. Eller så gör man tvärtom för det skulle sitta lika bra om Pearl gjorde den omvända tidsresan och lånade Mays klockrena backup med maken och gitarristen Darrel Highham i spetsen.

The Explosions var bandet som visste hur man undvek floskler och gick raka spåret på pudelns kärna. Steve New (ex. Rich Kids) och Nigel Dixon (ritade ”Out With The Girls” med Pearl) på gitarrer, pianisten Otis Watkins (pennat bordvältarna ”Do Your Homework” och ”Let's Go Upstairs” med Harbour), basisten Barry Payne och trummisen Nick Simonon (lillebror till Clash-basisten) är ett rakt igenom fantastiskt band och det optimala bollplanket till Pearl i den här outfiten.

Harbours egna ”Alone In The Dark” , ”At The Dentist”, ”You're In Trouble Again”, covern på Ian Durys ”Rough Kids” och ”Cowboys And Indians” knyter ihop säcken på ett förträffligt sätt.

Förresten. Tandläkarlåten är som klippt och skuren i popgeni Tullstens väntrum

Och bara för att ni ska få höra hur löjligt bra det kan låta av något så elementärt och oförvanskat så finns albumet på Spotify Pearl Harbor & The Explosions "Don't Follow Me, I'm Lost Too".

Viktig info om ni väljer att klicka på den länken är att ”Heaven Is Gonna Be Empty” är spår 12 och ”At The Dentist” nummer 13, och inte tvärtom som det står i spellistan

”Don't Follow Me, I'm Lost Too” floppade försäljningsmässigt.

/Björn

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0