New Rose var inte bara The Damned

Den åker fram den med jämna mellanrum. Den fyra CD och 85 låtar starka boxen ”New Rose Story 1980–2000”. New Rose Records var det franska skivbolaget som på 80-talet grundades av Patrick Mathé och Louis Thevenon och från 1981 och några år in på 90-talet och var ett av de mest viktiga independentbolagen för nördar som jag.

Förutom att Mathé och Thevenon signade nya franska, engelska och amerikanska band så gav man många åsidosatta legender en ny chans.

Willie Loco Alexander, Alex Chilton, Sky Saxon, Bo Diddley, Roky Erickson, The Saints, Dr. Feelgood, The Inmates, Jeffrey Lee Pierce, Elliott Murphy och Wreckless Eric är några som alla släppte album på etiketten.

1992 såldes bolaget och två år senare var New Rose historia på grund av omorganisation och ökade vinstkrav. Men Mathé startade om med etiketten Last Call, med samma grundvärderingar som i N.R, och 2000 släppte han boxen på sitt nya bolag.

Det mest underbara med New Rose var att herrar Mathé & Thevenon gick helt efter sina egna hjärtan när man signade band och artister och struntade blankt i om det fanns så kallad hitpotential som skulle genera klirr i kassan. En ryggmärgskänsla som innebar en smältdegel av olika stilar.

Själv har jag gjort många underbara vinylfynd på New Rose, så när jag till min stora förvåningen hittade hela godbiten på Spotify så var jag bara tvungen att missionera och låta er få tillgång till alla 85 låtar.

En garanterat givande, blandad och omtumlande musikalisk resa New Rose Story "Volume 1", New Rose Story "Volume 2"New Rose Story "Volume 3"New Rose Story "Volume 4"

/Björn


Kommentarer
Postat av: cbj

Ett makalöst skivbolag som också varit svar på Dagens Fråga och där fanns en länk till en hemsida med hela deras produktion.

Tänk att The Bangsters från Hudik med Sigge Hill/Swasse Wassberg fick ge ut två skivor där - en klassiker!

2010-11-30 @ 18:01:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0