Absolut perfekt

Band som bara släpper ett album kan bli odödliga, men samtidigt klart irriterande.

Speciellt om debuten håller löjligt hög klass. Kanske handlar det om att fega ur och inte våga jobba ihop uppföljaren som förmodligen inte når upp till samma nivå.

Att engelska pop och new wave bandet The Distractions från Manchester splittrades bara ett år efter debutalbumet ”Nobody's Perfect” (1980) hade nog mest att göra med uteblivna listframgångar trots att recensenterna gjorde vågen för deras singlar och fullängdaren.

”Nobody´s Perfect” är en bortglömd diamant för den breda massan, men ett högt älskat album bland de som investerade när det begav sig.

Att sångaren Mike Finney och gitarristen Steve Perrin 30 år efter uppbrottet var tillbaka i en inspelningsstudio i juni i år för att spela in vinyl-EP'n ”Come Home” betraktar vi upplysta som ett litet popmirakel.

”Come Home” släpptes i november och på andra sidan nyår kommer ett samlingsalbum med tidigare outgivet material från bandet.

”Nobody's Perfect” finns inte på Spotify, så det blir ingen chans att lyssna in.

Men videon till ”Lost”, ett av de fyra spåren på ”Come Home”, visar med eftertryck att gubbarna fortfarande har känslan.

/Björn


Kommentarer
Postat av: Hans Schönning

Visst är det så bra det bara kan bli. Ep:n "Black Velvet" (med nygamla "Still It Doesn't Ring")släpptes i september. 3-spårs Ep:n "Come Home" som du skriver nu i november, finns även på cd.

2010-12-23 @ 11:17:40
Postat av: Hans Schönning

Visst är det så bra det bara kan bli. Ep:n "Black Velvet" (med nygamla "Still It Doesn't Ring")släpptes i september. 3-spårs Ep:n "Come Home" finns både på vinyl och cd. Båda skivorna kan beställas från skivbolaget Occultation.

2010-12-23 @ 11:22:09
Postat av: Albert

Thanks from all at The Distractions and at Occultation Recordingshttp://distractionsnothing.blogspot.com/2011/02/absolut-perfekt.html


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0