Trumslagare man aldrig får glömma (del 3 och 4 typ)

Både Keith Moon och Butch Vig var stora Beach Boys fans. Butch Vig lånade "Don´t Worry Baby" till Garbages "Push it" och Keith Moon gjorde en (eeeh...) säregen version av samma låt på sin enda soloprestation "Two Sides Of The Moon".
Dennis Wilson, trummis och sexsymbol i Beach Boys, var en självlärd trummis. När gruppen startade i föräldrarhemmet i Hawthorne, så var det helt enkelt så att brorsan Brian tvingade lillebror Dennis att spela trummorna eftersom ingen annan kunde. Efter ett par år så hade Brian lessnat på Dennis sluggerstil och ville helt enkelt jobba i studion med The Wrecking Crew och Hal Blaine i stället.
1980 hade det hunnit flyta mycket vatten under broarna. Brian hade legat till sängs och tryckt i sg mat och droger om vartannat. Han hade hunnit med att lägga av och få en kreativ kick 1976-77, för att sedan bli utkickad ur huset av frugan till poolhuset där han fördrev tiden med pianot och snortade, återigen, kokain och heroin blandat om vartannat.
Dennis hade 1977 släppt sitt soloalbum som fick bra recensioner och sålde okej. Men kokainet och spriten släppte han aldrig. 1980 var han i dåligt skick och det skulle bli värre.
Konserten från Knebworth var den sista konserten utanför USA med orginaluppsättningen. Och i örhänget "I Get Around" hörs det vilken kraftfull trummis han var. Den delikata poplåten gör han helt enkelt om till en rockrökare där sångaren Mike Love klart har svårt att hänga med. Och in i det sista roade han sig med att reta gallfeber på sin kusin Love. Då (1962 - 1980) var Beach Boys ett band med nervsystem och ryggrad.
I dagens uppsättning, finns varken det eller själen kvar.
Här nedanför är ett exempel på att det inte bara var Brian Wilson som kunde skriva låtar. "Holy Man" förblev oavslutad fram till Dennis död 1983. Men 2007 tog hans kompis och textförfattare Gregg Jakobson upp låten igen i samband med 30-års firandet av Dennis soloplatta "Pacific Ocean Blue".  Eftersom Dennis aldrig blev nöjd med texten, så fanns det bara en instrumental inspelning av låten. Med Dennis på piano.
Foo Fighter-trummisen Taylor Hawkins (även han en trummis man aldrig får glömma) klev in i studion för att sjunga. Bakom trummorna satt Queens Roger Taylor och Queens Brian May sköter det sagolikt snygga gitarrsolot på slutet av låten.
Vila i frid, Keith och Dennis!
/Stefan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0