Helgernas bästa

Flera helger. Tid för avkoppling, och särskilt när vädret är så som det varit. Antingen -30 eller så snöstorm. Det är då man kan titta ikapp på det man inte hunnit med tidigare. Och nu har jag sett mer bra teve än på länge. Här är helgernas topp 5:
Plats 5 - Kommissarie Rebus - boxen. Ian Rankins buttre, flitigt drickande polis med god musiksmak kan man aldrig få för mycket av. Och Edinburgh är en bra bakgrund för vilken kriminalserie som helst.

Plats 4 - The Town - Ben Affleck har aldrig varit någon större favorit. Men i den här filmen har han som regissör och skådis fått till något som många försöker få till, med få lyckas med. Och Boston är ingen dålig bakgrund det heller.
Plats 3 - Crazy Heart - Jeff Bridges fick Oscar för bästa huvudroll. Och denna sorgliga countryballad är för alla oss som innerst inne har en lite vemodig romantisk syn på musiken och dess drivkrafter. Bad Blake är en countrysångare att ta till hjärtat.Och T-Bone Burnett kan skriva sånger än
Plats 2 - Vi som älskade varann så mycket - Äntligen lyckades jag få tag på Ettore Scolas mästerverk på dvd. Denna 1970-talsklassiker håller i alla väder. Oavsett storleken på teveskärmen så kan inte upplevelsen mäta sig med bio. Men värmen, skarpsyntheten och kärleken till den italienska filmens guldålder gör att detta är en av världens bästa långfilmer.

Plats 1 - Solsidan- Boxen med alla avsnitt från första säsongen av "Solsidan" har gått varm genom alla helger. Just nu talar hela familjen i Solsidan-citat och det är märkligt att svensk tevehumor av årgång 2010 kan hålla så här otroligt hög klass. Mästerligt!!!



/cbj

Kommentarer
Postat av: cbj

Jo, jag vet att Rebus inte är kommissarie-det blev fel där, och när jag ska ändra på det försvinner alla fem klippen - så ni får leva med att det står fel. För övrigt börjar Solsidan-säsong 2 den 16 januari på TV 4 - Saltsjöbaden är inte heller någon dum plats för teveserier...

2011-01-06 @ 10:41:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0